Facebook атакував новий небезпечний вірус: рекомендації користувачам
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook атакував новий небезпечний вірус: рекомендації користувачам

Facebook атакував новий небезпечний вірус: рекомендації користувачам
Джерело:  Укрінформ

У п'ятницю, 15 грудня, користувачі Facebook зазнали масової атаки нового небезпечного вірусу. Він поширився через месенджер у вигляді повідомлень з файлом video_1459 (цифри можуть відрізнятися).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: Україну атакує новий вірус-шифрувальник

Відзначається, що якщо відкрити файл, то на пристрій починається автоматичне завантаження вірусної програми. Після установки програми дані сторінки користувача виявляються в руках шахраїв.

Фахівці рекомендують користувачам Facebook не відкривати подібні повідомлення. Якщо ж уникнути зараження вірусом не вдалося, то слід видалити встановлену шкідливу програму на пристрої, почистити комп'ютер або гаджет за допомогою антивірусу, а також змінити пароль до свого акаунту на Facebook. Також експерти радять користувачам встановити двухфакторну аутентифікацію в налаштуваннях соцмережі, яка не дозволить хакерам потрапити на сторінку користувача без SMS-підтвердження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що новий вірус-шифрувальник вимагає гроші з користувачів Android девайсів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?