У Сенаті США заявили про зміну політики щодо надання Україні зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сенаті США заявили про зміну політики щодо надання Україні зброї

У Сенаті США заявили про зміну політики щодо надання Україні зброї
Джерело:  Голос Америки

На слуханнях у сенатському комітеті США по збройним силам сенатор Джим Інгофф заявив, що політика уряду щодо надання Україні оборонних озброєнь близька до зміни порівняно з політикою адміністрації екс-президента країни Барака Обами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Зазначається, що сьогодні, 17 листопада, в комітеті США пройшли слухання, присвячені затвердженню нових посадових осіб Пентагону.

"За час попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється", - наголосив Інгофф.

Читайте також: Сенат США прийняв рішення щодо допомоги і летальної зброї для України

Відомо, що претендент на посаду заступника міністра оборони США з питань політики Джон Руд заявив, що підтримує рішення надати Україні оборонного озброєння.

"Я вважаю, що важливо підтримати Україну перед обличчям агресії Росії... Для себе я зрозумів, що українці ведуть складний бій з росіянами, які порушили суверенітет України. Я вважаю, що важливо направити президенту Путіну та іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні", - заявив Руд.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд порекомендував Білому дому надати летальну оборонну допомогу Україні для кращого захисту від можливих подальших військових акцій РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?