Сьогодні в небі над Україною можна буде спостерігати зорепад Оріоніди
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Сьогодні в небі над Україною можна буде спостерігати зорепад Оріоніди

Сьогодні в небі над Україною можна буде спостерігати зорепад Оріоніди
Джерело:  online.ua

Сьогодні в нічному небі України можна буде спостерігати за зорепадом Оріоніди, інтенсивність якого досягне свого максимуму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Московський планетарій.

При вдалих погодних умовах на небі можна помітити до 20 метеорів на годину. Найчастіше зорепад дає приблизно 15 метеорів на годину. Саме тому Оріоніди відносять до середніх за інтенсивністю зорепадів.

Період активності Оріоніди починається 2 жовтня, а закінчується 7 листопада. Свого апогею він досягає 20-21, іноді 22 жовтня.

Читайте також: Австралія заявила про важливий крок у дослідженні космосу

Найбільшу кількість метеорів можна буде спостерігати ближче до світанку з 20 на 21 жовтня. Щоб побачити поток метеорів небо повинно бути безхмарним і безмісячним.

Як повідомляв ONLINE.UA, у п’ятницю, 20 жовтня, по всій території України без опадів. У Києві сьогодні вночі очікується мінлива хмарність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?