Клімкін назвав в ООН основні загрози для світової безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

Клімкін назвав в ООН основні загрози для світової безпеки

МЗС України
Клімкін назвав в ООН основні загрози для світової безпеки

Під час виступу в ООН міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що основною загрозою безпеці у світі є нехтування міжнародним правом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу постійного представництва України при ООН.

"Коли в 1990-х роках Україна добровільно знищила третій за величиною ядерний арсенал світу, ми переконалися у верховенстві таких принципових міжнародних принципів, як недоторканість міжнародних кордонів та територіальної цілісності та суверенітету держав. Два десятиріччя пізніше ми дотримуємося дорогих цих принципів", - заявив міністр.

При цьому Клімкін наголосив, що заяви Росії про те, що "вона не порушила Будапештський меморандум, оскільки ядерна зброя не використовувалася проти моєї країни, є ще одним цинічним маніпулюванням фактами".

Читайте також: "Ви з Гоголем ще не розібралися": в МЗС РФ відповіли на слова Клімкіна про Пушкіна

Міністр звернув увагу на те, що глобальний режим боротьби з розповсюдженням ЗМЗ (зброї масового знищення) матиме більший ефект від гарантій забезпечення безпеки.

"Міжнародне співтовариство має колективну відповідальність за відновлення поваги до міжнародного права та пошуку тривалих рішень найнагальніших загроз глобальному миру та безпеки. Тому остаточна відповідальність Ради Безпеки полягає в тому, щоб докласти всіх зусиль, щоб досягти цієї загальної мети та довести, що система боротьби з розповсюдженням ЗМЗ ефективно працює. В іншому випадку карта світу буде перемальована новими акторами ядерної зброї", - сказав міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, глави МЗС країн-членів Європейського союзу підтримали посилення тиску на Росію у відповідь на агресію проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?