«Таємна вечеря» Трампа з Путіним є порушенням протоколу національної безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

«Таємна вечеря» Трампа з Путіним є порушенням протоколу національної безпеки

«Таємна вечеря» Трампа з Путіним є порушенням протоколу національної безпеки
Джерело:  independent.co.uk

На початку липня на саміті G20 в Німеччині Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін провели ще одну зустріч, про яку раніше не було відомо. Цю інформацію підтвердив офіційний представник Білого дому.

Про це пише у своєму матеріалі The Independent, переклад якого зробив ONLINE.UA.

Читайте також: Фальшива новина: Трамп прокоментував свою "таємну зустріч" з Путіним

Зустріч відбулася після офіційної двогодинної наради двох лідерів 7 липня, під час якої Трамп сказав, що Путін заперечує всі твердження про те, що він будь-яким чином втручався в президентські вибори в США в 2016 році.

На другій зустрічі, яка відбулася через кілька годин після офіційної, були присутні тільки Путін, Трамп і перекладач Путіна. Білий дім раніше не розкривав цю інформацію.

Також, представники Білого дому не розповіли про її деталі, такі як тривалість зустрічі або теми, які там обговорювалися.

Першим, хто повідомив про зустріч Трампа і Путіна, став президент і засновник консалтингової фірми Eurasia Group Ян Бреммер.

Бреммер сказав, що зустріч, яка проходила без присутності особистого перекладача Трампа, була порушенням протоколу національної безпеки. Хоча він і додав, що про це президент, ймовірно, міг не знати.

Офіційна зустріч на саміті стала першою особистою бесідою двох президентів на тлі розслідувань США, щодо можливої змови між Росією і деякими представниками кампанії Трампа, під час минулорічних президентських виборів в США. Зустріч тривала більше двох годин, незважаючи на те, що було заплановано всього півгодини. В якийсь момент, перша леді Меланія Трамп навіть увійшла в кімнату, щоб поквапити їх.

Згодом, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Трамп прийняв запевнення Путіна в тому, що Росія не втручалася в президентські вибори в США. Хоча, пізніше ця заява була спростована Білим домом.

Однак, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Трамп підняв питання про можливе кібер-втручанні Москви в вибори на початку їхньої розмови. Він сказав, що США говорили про те, що такі напади являють собою «загрозу демократичному процесу».

Президент Трамп пізніше прокоментував таке негативне висвітлення раніше нерозкритою зустрічі, написавши в Twitter: «Історія жовтої преси проси «таємну вечерю» з Путіним огидна. Всі лідери G20 були запрошені канцлером Німеччини. Преса знала про це! »

Через кілька хвилин він додав: «Історії жовтої преси стають все більш і більш нечесними! Навіть вечеря, організована для лідерів G20 в Німеччині, стала виглядати зловісно!»

Старший радник з питань національної безпеки Майкл Ентон сказав: «Розмову за вечерею не слід характеризувати як нараду».

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Саміт G20: Путін заперечує втручання Росії у вибори в США

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?