Затримання Насирова: з'явилося відео зі скандальними деталями
Категорія
Події
Дата публікації

Затримання Насирова: з'явилося відео зі скандальними деталями

Затримання Насирова: з'явилося відео зі скандальними деталями
Джерело:  online.ua

Агенти Національного антикорупційного бюро України, які проводили затримання голови ГФС Романа Насірова, нібито не дотримувалися всіх формальностей, що може вплинути на подальший хід справи.
Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив політтехнолог Олексій Голобуцький, повідомляє ONLINE.UA.
Читайте також: Стало відомо, куди забрали Насірова: з'явилися нові подробиці і відео
Голобуцький надав відео, зняте дружиною Насірова.
"Доброзичливець, що побажав залишитися анонімним, надіслав найцікавіше відео: запис затримання голови ГФС з мобільного дружини Насирова. І питання навіть не в смажених фактах, не в пікантних ігрищах набушников з перевдяганням у форму медбратів. Подивіться уважно. Представники досить специфічною держслужби при затриманні одного з топ-чиновників країни принципово не вважають за потрібне дотримуватися процедури (конкретно момент представитися по всій формі дружині затримуваного, як того вимагає закон та інструкція)", - написав Голобуцький.
"Адже на них чортова уйміща грошей угробити - як раз для максимально якісного виконання ними своїх функцій, в найменших деталях дотримуючись букви і духу закону (і знання цих деталей - це вже само собою)! По суті, ми бачимо наступне: свідома (за такої підготовки - і "випадково"?! Не смішіть мої капці!) формування підстав для судового оскарження затримання і в цілому для розвалу справи. Оскільки судова система - це перш за все формальності. Величезне число дрібних і великих формальностей, щоб тримати весь процес у правовому руслі незалежно від специфіки обставин, фігурантів, завдань і т. п. Отже, ще раз висновок: співробітники НАБУ своїми діями навмисно заклали основу під розвал можливого справи/ справ проти Романа Насірова. Ваші висновки збігаються з моїми?", - резюмував він.


Користувачі прокоментували публікацію Голобуцького.
Дорош Назар: Думаю все йде про написаному сценарії!!!! НАБУ прийде КАПУТ!!!!
Тетяна Висоцька На тому і стоїть вся правоохоронна система.Видимість роботи є (дорікнути не в чому),але насправді грають у піддавки,щоб судді не дуже переймалися:"недотримання процедури і далі не їде,виходь".
Pavel Pyrkov По-перше, судячи з повної відсутності реакції людей на відео - не факт, що голос за кадром - не накладений після того, як знято відео. По-друге, КПК, в даній ситуації, представлятися працівники повинні перед затриманням і не незрозуміло кому, а особі, яка затримується, або його адвокатам. Тобто дружину вони мали право послати на цілком законних підставах. Більш того, після затримання вони не зобов'язані ні представлятися ні тим більше показувати документи кому б то не було, за винятком адвокатів затриманого, затриманого або представників інших правоохоронних органів. Крім того, якщо у дружини Насирова були підозри в тому, що її чоловіка взяли співробітники НАБУ, вона цілком могла викликати патрульних, щоб вони перевірили документи у підозрілих осіб". ПС. Хрінова у вас зрада виходить. ППС. На нашу КПК процесуальные порушення при затриманні - підстава для скасування запобіжного заходу, а ні як не для зняття звинувачень. Не плутайте нашу реальність, з американськими фільмами.


При цьому спеціальний антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що в Антикорупційній прокуратурі зроблять все можливе, щоб Насірову найближчим часом суд встановив запобіжний захід.
"Ми будемо вживати всі заходи, передбачені кримінально-процесуальним законом, для забезпечення проведення судового засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному сьогодні або завтра, в передбачені законом строки, у тому числі за участю підозрюваного через засоби відеозв'язку", - заявив Назар Холодницький.
Нагадаємо, що Роман Насіров нібито пережив інфаркт прямо перед врученням підозр у причетності до "газової справи" втікача нардепа Олександра Онищенка і заподіянні державі збитків у 2 млрд грн.
Як повідомляв ONLINE.UA, нардеп Андрій Журжій заявляв, що медичне обстеження Романа Насірова спростувало чутки про пережите ним інфаркті.
Слідчі дії стосовно голови ГФС проводяться в рамках розслідування проти збіглого народного депутата Олександра Онищенка, підозрюваного в розкраданні майна компанії "Укргазвидобування".
Роману Насірову інкримінується стаття 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою або службовим становищем. На думку слідства, голова ГФС завдав збитків державі в розмірі 2 млрд грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?