Легендарный боец АТО получил Героя Украины посмертно: история подвига
Категорія
Культура
Дата публікації

Легендарный боец АТО получил Героя Украины посмертно: история подвига

Легендарный боец АТО получил Героя Украины посмертно: история подвига
Джерело:  online.ua

Доброволець батальйону Національної гвардії "Донбас" Євген Тельнов, який загинув у ході бою в зоні АТО 15 лютого 2015 року, удостоєний звання Героя України.
Указ про це президент України Петро Порошенко підписав 26 березня 2017 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Юрія Бутусова.
Читайте також: Це майбутнє України: мережу захопила розповідь про молодого розвідника АТО


Журналіст згадав, що Тельнов "29 серпня 2014-го встановив рекорд результативності гранатометників в одному бою в ході російсько-української війни".
"Під час прориву українських військ під Іловайськом 29 серпня 2014 року 52-річний Тельнов особисто знищив два новітніх російських танка Т-72Б3, двох уцілілих членів екіпажів зі складу 6-ї танкової бригади ЗС РФ його напарник Олександр Федорченко взяв в полон, а потім Тельнов спільно з Анатолієм Горбенком знищив також дві російські БМД-2", - пояснив він.
"Євген загинув смертю хоробрих в бою в Широкиному 15 лютого 2015-го, коли пішов під вогонь противника, щоб врятувати бійців його взводу, які потрапили в засідку", - зазначив Бутусов.

Читайте також: Герой України: Порошенко нагородив колишнього бранця бойовиків, з'явилися фото і відео
"Подвиг Євгена Тельнова гідний найвищих нагород і найвищих оцінок - це за будь-якими мірками видатне досягнення для одного бійця, причому документально підтверджене", - підкреслив він і відзначив, що Тельнов не був професійним військовим і пройшов тільки базову підготовку.
На згадку про Тельнова в його рідному місті Кропивницькому перейменували проспект "Правди", в Нацгвардії заснували конкурс гранатометників його імені, а також присвоїли йому громадську нагороду "Народного героя України".
"Сьогоднішнє рішення президента - це абсолютно заслужена нагорода для нашого найдостойнішого співвітчизника і громадянина, Воїна з великої літери, пам'ять про якого повинна стати надбанням кожного українця", - підкреслив Юрій Бутусов.
Відзначимо, що в мережі підтримали рішення президента Порошенка про присвоєння Тельнову звання Героя України:




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко присвоїв звання Герой України відомому оперному співакові з Парижа Василю Сліпаку посмертно, який добровольцем пішов на війну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?