18 років без Чорновола: з'явилися унікальні фото останніх днів життя політика
Категорія
Культура
Дата публікації

18 років без Чорновола: з'явилися унікальні фото останніх днів життя політика

18 років без Чорновола: з'явилися унікальні фото останніх днів життя політика
Джерело:  online.ua

Український політик Тарас Чорновіл виклав в мережі унікальні фото останніх днів життя свого батька В'ячеслава, який загинув 18 років тому в страшній ДТП поблизу Борисполя Київської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Тараса Чорновола.

Читайте також: Друг загиблого в Києві політолога поділився спогадами про нього
"Сьогодні майже ніхто не згадав про цю трагічну дату. Кілька людей у фейсбуці, Українське радіо, зателефонували з проханням про включення із Голосу столиці... Центральні телеканали проводжали виключно екс-депутата держдуми РФ. про Чорновола не згадав жоден", - написав Тарас Чорновіл.
"На поминанні біля хреста при трасі за Борисполем із кількох десятків присутніх ледь не всі - це місцеві мешканці, зорганізовані головою районного Руху. Біля могили на Байковому кладовищі нас було може з десяток. Та воно й краще, понапіарювалися вже на його імені. Та цур їм, сьогодні пропоную невеличку данину пам'яті у фото цих двох діб 25-26 березня 1999 року. Більшість із цих фото ніде не публікувалися, деякі поширювалися дуже обмежено. Тут остання поїздка до тодішнього Кіровограда - всі останні прижиттєві фото Чорновола. Далі кілька знимок з місця трагедії, зроблених уночі під час перших слідчих дій, коли батько ще залишався в розбитій автівці", - описав фото свого батька Чорновіл-молодший.
Нагадаємо, що В'ячеслав Чорновіл, який був одним з найавторитетніших українських політиків 1990-х років, загинув 25 березня 1999 року при в'їзді в Бориспіль з боку Черкас. Тоді автомобіль, в якому їхав Чорновіл з нинішнього Кропивницького, врізався у вантажівку КАМАЗ з причепом, який несподівано почав розворот у невстановленому місці. Трохи пізніше водій пояснив свій маневр тим, що нібито пропустив поворот на кільцеву трасу кількома кілометрами раніше.
Відразу ж після трагедії тодішній глава МВС Олександр Кравченко заявив про те, що загибель Чорновола - звичайний нещасний випадок. Однак і родичі політика, і його соратники вважали це замовним убивством у зв'язку з майбутніми президентськими виборами восени 1999 року.
Навесні 2011 року Генпрокуратура ухвалила відправити справу на додаткове розслідування до столичного управління міліції. Три роки потому суд закрив справу про підозру водія КАМАЗа в умисному вбивстві.
























Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?