Аваков заявив, що є план швидкого звільнення Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков заявив, що є план швидкого звільнення Донбасу

Аваков заявив, що є план швидкого звільнення Донбасу
Джерело:  ТСН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про існування плану швидкого звільнення Донбасу, який не пов'язаний з поступками президенту РФ Володимиру Путіну.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю  ТСН.

"Ми маємо абсолютно конкретний план щодо Донбасу, який в разі, якщо воля путінського режиму до реального врегулювання все-таки матиме місце під натиском Заходу, ми маємо план, який буде реалізовуватися", - запевнив міністр.
Аваков підкреслив, що цей план "абсолютно не пов'язаний ні з найменшими поступками путінському режиму".
Читайте також: Стало відомо, як в окупованому Донецьку чекають на українську армію
"Я знайомий з реальними планами наших дипломатів, які працюють над цією ситуацією. Я, в тому числі, як практик, який занадто багато часу провів в зоні АТО і розумію, що там відбувається, теж приймаю в цьому участь", - повідомив глава МВС.
Крім того, він додав, що, на його думку, Україна знаходиться "в такому проміжку часу, коли це питання можна вирішити, розв'язати швидко та дипломатичним шляхом, не військовим шляхом".



"Нова адміністрація США, готуються вибори у Франції і в Німеччині – такий досить сумний перехідний період. І тому наші опоненти в Російській Федерації, путінський режим, по суті, намагаються цю ситуацію використовувати. Але це також і вікно можливостей для нас. Тому активізувалися різні плани. У тому числі плани, які інспіровані різними країнами і людьми", - нагадав він.
При цьому Він жорстко  розкритикував заяви народного депутата Андрія Артеменка, який запропонував здати Крим росіянам в оренду в обмін на звільнення Донбасу.
"План Артеменко, який я називаю "планом Артеменко-Льовочкіна" – Льовочкіна, який є одним з архітекторів розгону Майдану, який тепер сів у Верховну Раду і сидить там замість того, щоб сидіти на лаві підсудних, обклавшись своїми юристами і захищаючись від усіх формальних звинувачень. Ну, ти був головою адміністрації Януковича, яка довела країну до цієї ситуації, і ти будеш нам розповідати про мирний план через свого фіґляра-маніпулятора Артеменко?! Це неприпустимі речі", - резюмував глава МВС.
Як повідомляв ONLINE.UA  раніше американські дипломати звернулися до Росії з вимогою негайного припинення вогню на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?