Порошенко розповів про обіцянки Лукашенка щодо Росії: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів про обіцянки Лукашенка щодо Росії: опубліковано відео

Порошенко розповів про обіцянки Лукашенка щодо Росії: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко розповів про обіцянки білоруського лідера Олександра Лукашенка не допустити використання території Білорусі для агресії проти українців.
Про це глава держави заявив, виступаючи на оперативних зборах керівництва Збройних сил України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"На півночі Кремль посилює тиск на Білорусь. Хоча я впевнений, що президент Лукашенко не дозволить, про що він мені неодноразово говорив, використовувати свою територію для недружніх дій по відношенню до нас", - повідомив Порошенко.
При цьому глава держави підкреслив, що білоруський президент "недавно заборонив використовувати фейкові папірці в якості документів для подорожей на території Білорусі".
Читайте також: Порошенко і Путін влаштували заочну суперечку: Кремль знову не обійшовся без самодурства
"Упевнений в тому, що, коли видають на тимчасово окупованих територіях замість документів ці папірці, їх це не врятує. Хоча це є фактичною ознакою визнання цих окупованих територій Російською Федерацією", - заявив президент.
Порошенко додав, що, "навчений досвідом, радив би білорусам і країнам Балтії бути готовим до будь-яких сюрпризів з боку Москви".
"Агресивна політика є елементом дуже небезпечної гри, яку веде керівництво Росії з метою кардинально змінити геополітичний ландшафт всього Європейського континенту", - резюмував президент.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко назвав заходи, якими потрібно відповісти на рішення Кремля про визнання "паспортів" ДНР і ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?