"Аватари" на фронті: стало відомо, від чого залежить пияцтво в армії
Категорія
Україна
Дата публікації

"Аватари" на фронті: стало відомо, від чого залежить пияцтво в армії

"Аватари" на фронті: стало відомо, від чого залежить пияцтво в армії
Джерело:  online.ua

На думку відомого українського блогера і волонтера Ярослава Матюшина, пияцтво серед військовослужбовців підрозділів  Збройних сил України  цілком і повністю залежить від командирів.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Аватари - це завжди все залежить від командира. Через мої волонтерські руки пройшло, напевно, кілька десятків підрозділів. Я бачив такі, в яких реально люди дотримуються сухого закону, дуже жорстко - від слова зовсім. Там у хлопця був день народження на фронті, 30 років. Мене попросили привезти тортиків і всяких шипучок, на кшталт коли, пепсі. і вони там в селі запекли гусей, купили у сусідки, і на столі стояло безалкогольне пиво. Спека, літо, Чермалик під Маріуполем. Потім, коли у відпустку йде один з них, мій побратим взагалі, коли він йде в звільнення, він завжди в своє рідне місто їде через Київ. і ми в Києві з ним завжди перетинаємося, і я розумію, що він, в принципі, людина п'юча. Але, коли він одягає форму і стоїть на передовій - взагалі ні грама", - зазначив блогер.


Від підкреслив, що бачив представників одного з елітних підрозділів українських військовослужбовців. "Там чувак взагалі такий, здоровіше мене, весь з м'язів складається, це так звана офіцерська рота, і ми з цього приводу з ним розмовляли. Якраз в окопах, Широкино, на передовій, лютий був. Він каже - я з собою беру чвертку коньяку, перед тим, як загорнутися в спальник, випиваю, щоб зігрітися і заснути. І я, в принципі, оцінив його габарити і розумію, що з точки зору алкогольного сп'яніння йому та чекушка - як слону дробина. Навіть, може, менше. і я не вважаю це аватарність, тому що це просто допомагає людині заснути в поле. Там де, с*ка, холодно і немає навколо стін і затишного дивана", - розповів волонтер.


"Але були такі, звичайно, аватаріща, що ми приїжджаємо днем, там десь на дамбі стріляють, ДРГ намагається прорватися, чутні з нашого боку ДШК, луплять крупнокаліберкой, а ці такі синенькі, в гав*інку такі, о, мінералку привезли - супер, а то у вас так жарко в Приазов'ї", - продовжив він.


"Взагалі, завжди все впирається конкретно в командира. А з приводу аватарів я зробив такий висновок, поспілкувавшись з великою кількістю військових особисто, в тому числі і в п'яному стані - якщо людина в цивільному житті не вміє пити... Ну, знаєте, коли людина п'є і доставляє оточуючим неприємності: пристає, або на вулиці себе якось непотребно веде, голосно кричить, в громадському транспорті матюкається або починає пісні співати. Ну ось, не вміє людина бухати, не вміє. Він, в принципі, і в армії буде Аватар. Якщо людина вміє бухати, тримає себе в рамках, в якому б вона стані не була, то не буде аватаром. може максимум випити, щоб заснути в спальному мішку на морозі. Але, в будь-якому випадку, я в цьому вже переконався - офіцер підрозділу, все росте від нього", - резюмував Матюшин.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Є єдина прийнятна умова миру на Донбасі - блогер Ярослав Матюшин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?