Метр за метром: Турчинов зробив гучну заяву про звільнення Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Метр за метром: Турчинов зробив гучну заяву про звільнення Донбасу

Метр за метром: Турчинов зробив гучну заяву про звільнення Донбасу
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що в 2016 році Україна не втратила жодного метра своєї території в зоні АТО, а 2017 рік стане переломним у справі звільнення Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».
"2016 рік - це перший рік, коли Україна не позбулася жодного метра своєї території. Всі спроби просунутися вперед і прорвати нашу оборону в поточному році були приречені на провал. Крім того, ворог зазнав дуже серйозних втрат, а ЗСУ поліпшили свої позиції", - сказав Турчинов в ході відвідин бази Національної гвардії 27 грудня в Київській області.
За словами Турчинова, "метр за метром ми починаємо звільняти окуповану територію".
Читайте також: Бо ї на Світлодарській дузі: Турчинов зробив гучне оголошення про успіх
"Я переконаний, що 2017-й рік стане переломним в цьому питанні", - додав Турчинов.
У той же час секретар РНБО підкреслив, що на Донбасі не припиняються обстріл з боку бойовиків, незважаючи на встановлений «режим тиші» перед новорічними святами.
"У нас немає альтернативи, окрім як захищати нашу державу. На жаль, рішення про режим припинення вогню перед великими святами, щоб тиша була б в селах уздовж лінії розмежування, - російськими гібридними військами не виконується. З першого дня після оголошення перемир'я обстріли продовжилися», - заявив Турчинов.
«Раніше хоча б тиждень ми спостерігали зниження кількості обстрілів. Зараз ми бачимо, що Росія і підконтрольні їй угруповання не збираються виконувати жодних домовленостей", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилося відео візиту секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова в район Світлодарської дуги на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?