Безпілотник США політав над Донбасом: стали відомі деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Безпілотник США політав над Донбасом: стали відомі деталі

Безпілотник США політав над Донбасом: стали відомі деталі
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 16 грудня, над лінією розмежування на Донбасі здійснював десятигодинний розвідувальний політ стратегічний безпілотний літальний апарат Збройних Сил США RQ-4A Global Hawk.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook спільноти «Повернись живим».
«Американський БПЛА вилетів в п'ятницю вранці з авіабази Сігонелла на о. Сицилія. За заявленою інформацією, він увійшов в повітряний простір України з боку Румунії, на північ від Молдови, і продовжив політ на схід над Кіровоградською та Дніпропетровською областями до Донецької області», - сказано в повідомленні учасника АТО, письменника Юрія Руденка на сторінці спільноти.
«Це абсолютно відкрита інформація, як і те, що цей апарат здатний вести розвідку на висоті 15-18 тисяч метрів, на глибину до 300 км. Тобто НЕ залітаючи в повітряний простір супротивника, фіксувати параметри роботи систем ППО, радіозв'язку і тому подібні речі», - продовжив Руденко.

Читайте також: Бо йовикам ДНР влаштували нову "диверсію" з українськими листівками: з'явилися фото
«З огляду на той факт, що літак летів з включеним транспондером (грубо кажучи, це відповідач «свій-чужий»), як на території ОРДіЛО, так і на території Росії - всі чітко розуміли, що летить, кому належить машина, і приблизно здогадувалися, чим ця машина займається», - додав Руденко.
За його словами, крім виконання завдань розвідки цей політ також носив також демонстраційний ефект, «щоб особливо завзяті громадяни, які загрожують захопити Великобританію, розуміли, з ким мають справу, і війна, це не тільки вибухи на сусідньому териконі».
Читайте також: Б ійці АТО під Маріуполем збили дві "пташки": з'явилися фото і відео
«Можна припускати, що отримані розвіддані вже передані до Українського ГШ і стануть в нагоді в подальшому плануванні операцій... Війна на сході України лише підтвердила ефективність БПЛА. У наших реаліях, іграшкові квадрокоптери стають "очима" артилерійських батарей», - додав Руденко.
Як повідомляв ONLINE.UA, аеророзвідка виявила нову військову техніку з так званого "військторгу" президента Росії Володимира Путіна на передовій зони АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?