Путін хоче надати Трампу жахливі кадри з вулиць Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін хоче надати Трампу жахливі кадри з вулиць Києва

Путін хоче надати Трампу жахливі кадри з вулиць Києва
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда вважає, що президент Росії Володимир Путін зацікавлений в тому, щоб представити Україну в невигідному світлі для новообраного президента США Дональда Трампа, у чому йому допомагають кадри з акцій протестів у Києві.
Про це Магда написав у своїй статті для ONLINE.UA.
"Численні фактори - недостатня швидкість перетворень в країні, переважно формальна комунікація влади і громадян, тривожні тенденції в фінансовій сфері, ЖКГ, енергетиці, навіть оприлюднення е-декларацій - роблять Україну особливо чутливою до різних закликів до протесту як ефективної дії. Прихильність конспірологічних теорій в різних соціальних групах зростає пропорційно неефективності дій влади. Росія тим часом вміло виявляє слабкі місця українських політиків і робить їм пропозиції, від яких практично неможливо відмовитися тим, хто зацікавлений у дострокових парламентських виборах. При цьому публічно натомість росіяни на цьому етапі нічого не вимагають, їх інтерес - в дезінтеграції України і позбавленні її суб'єктності на міжнародній арені", - пише експерт.
За його словами, Росія, розхитуючи ситуацію в Києві, намагається дискредитувати Україну в очах американців і повернути можливість впливу на країну з боку Кремля.
"Перемога Дональда Трампа на президентських виборах в США помітно підбадьорила команду Путіна, що розраховувала змінити тональність у переговорах з Вашингтоном. Україна і Сирія залишаються найважливішими темами можливого геополітичного розміну по-російськи, і Кремль зацікавлений в тому, щоб наша країна поставала в максимально невигідному світлі. Відновити колишні страхи американців і посилити їх за допомогою жахливих кадрів з вулиць Києва - завдання, вирішення якого дозволяє застовпити можливість впливу на Україну за Москвою", - зазначив Магда.
"Якщо ж задумане не вийде, то дискредитація України може призвести до розчарування в ній заокеанського істеблішменту, політична верхівка якого відтепер буде прагматичною", - додає він.
Більше читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: Гра на зниження: Путін вирішив хитати України по-новому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?