Новий ніж в спину: Білорусь зробила "подарунок" Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий ніж в спину: Білорусь зробила "подарунок" Путіну

Новий ніж в спину: Білорусь зробила "подарунок" Путіну
Джерело:  1prime.ru

Найближчий союзник Росії, Білорусь, несподівано вирішила підвищити вартість транзиту російської нафти через свою територію в середньому на 50%.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Прайм.
Відповідна постанова була прийнята міністерством антимонопольного регулювання і торгівлі Білорусі.
"Встановити тарифи на послуги з транспортування нафти магістральними трубопроводами відкритих акціонерних товариств "Гомельтранснефть Дружба" і "Полоцктранснефть Дружба", що розташовані на території Республіки Білорусь, згідно додатку", — йдеться у рішенні.
У документі вказано, що транспортування нафти трубопроводом Унеча (Високе) - Адамова Застава складе 6,32 долара за тону без врахування податку на додану вартість. Раніше тариф складав 4,22 долара.
Транспортування тони нафти маршрутом Унеча (Високое) - Броди складе 2,71 долара вместо 1,81 долара.
Тариф на маршруті Невель (Великі Луки) - Полоцьк збільшується з 0,51 долара до 0,76.
Нові тарифи вступлять у силу через 10 днів після офіційної публікації рішення.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше, після провалу переговорів про видобуток нафти між країнами ОПЕК і Росією, Казахстаном, Азербайджаном, Мексикою, Колумбією, Омантом та Бахрейном, світові ціни на нафту серйозно знизились, а в соцмережах заговорили про «нафтовий ніж» в спині президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?