У Росії зробили гучну заяву по "Буку", який збив Боїнг на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії зробили гучну заяву по "Буку", який збив Боїнг на Донбасі

У Росії зробили гучну заяву по "Буку", який збив Боїнг на Донбасі
Джерело:  РІА Новини

Офіційний представник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, коментуючи  звіт міжнародної слідчої групи про загибель МН17 на Донбасі, заявив, що ніякі російські зенітно-ракетні комплекси, в тому числі "Бук", ніколи не перетинали кордон з Україною.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"Ніякі російські зенітні ракетні комплекси, і в тому числі "Бук", російсько-український кордон ніколи не перетинали. Про це ми відповідально заявили відразу ж після катастрофи 17 липня 2014 року", - сказав Конашенков.
Представник Міноборони РФ додав, що 26 вересня світовій громадськості були представлені дані російських радарів повітряної обстановки в день катастрофи 17 липня 2014 року.
Нагадаємо, раніше міжнародна група слідчих зробила висновок про те, що  зенітно-ракетний комплекс "Бук", ракетою якого був збитий малайзійський Боїнг на Донбасі 17 липня 2014 року, був доставлений з Росії. Глава департаменту розслідувань поліції Нідерландів Гілберт Пауліссен заявив, що Боїнг був збитий ракетою 9М38. ЗРК "Бук", який був привезений на схід України з РФ, а потім повернутий у Росію.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі нагадали, що бойовики давно зізналися, що саме вони збили малайзійський Боїнг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?