Закликав вбивати росіян: мережу підірвало рішення увічнити Кадирова в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Закликав вбивати росіян: мережу підірвало рішення увічнити Кадирова в Росії

Закликав вбивати росіян: мережу підірвало рішення увічнити Кадирова в Росії
Джерело:  mk.ru

У мережі активно обговорюють ініціативу назвати міст через Дудергофский канал в Санкт-Петербурзі ім'ям батька  глави Чечні Рамзана Кадирова  Ахмата Кадирова, який свого часу закликав вбивати росіян.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MK.ru.
З ініціативою назвати міст ім'ям Кадирова виступили російські громадські організації «Милосердя», «Невські береги» і спортивний рух «Сильна Росія». Перша спроба розглянути питання була зроблена Топонімічною комісією ще тиждень тому, тоді експерти висловилися проти цього заходу.
Прес-секретар Рамзана Кадирова Альва Карімов назвав рішення Топонімічної комісії Петербурга про присвоєння мосту імені Ахмата Кадирова (першого президента Чеченської Республіки) правильним і справедливим.
Відомі жителі Петербурга висловилися проти можливого рішення Топонімічної комісії міста про присвоєння імені Ахмата Кадирова новому мосту. У Петербурзі проходять пікети проти цієї ідеї, а деякі депутати Законодавчих зборів вже готують звернення до губернатора з проханням відмовитися від неї. Проти вже висловилися керівник комісії міського парламенту з освіти, культури та науки Максим Резник, режисер Олександр Сокуров і актор Олег Басилашвілі. Сокуров в заяві, яку опублікував ще один депутат петербурзького парламенту, Борис Вишневський, який також не згодний з назвою для моста, попросив не допускати "згадки імені членів одіозної сім'ї в місті, що пережив Блокаду".
Режисер зазначив, що на сині Ахмата Кадирова, нинішнього глави Чечні, "лежить тінь співучасті в політичних вбивствах, ісламізації Чечні, порушенні Конституції Росії". Сокуров впевнений, що прийде час, коли Кадиров-молодший буде відповідати за ці дії перед російським судом.
У соцмережі Facebook також розгорілося бурхливе обговорення цієї теми.
Російський співак і композитор Олексій Лебединський нагадав, як батько Рамзана Кадирова в середині 90-х закликав вбивати росіян, опублікувавши відповідне відео і написавши:
"А що, Кадиров-старший завжди був на захисті російської державності і ні разу не хотів суверенітету Чечні, ні разу не був зі зброєю в руках на "сепаратистській" стороні? Тоді нехай називають - зітхнемо, але переживемо... А якщо не так, то якось так... Кому б в ох*ївше *бало дати з цього приводу?".


Російський журналіст Ілля Клішин сумнівається, що саме організація "Невські береги" додумалася назвати міст ім'ям Кадирова:
"Насправді я б всерйоз не виключав, що вони (вони) там (там) всі здуріли і остаточно захопилися побутовим сатанізмом, вуду-каббалою і бойовим НЛП упереміш з транссерфінгом реальності. Ні, ну ви всерйоз думаєте, що якась організація «Невські береги» випадково попросила саме міст назвати ім'ям Кадирова. Не провулок, не майдан і навіть не проспект, а саме міст. Іменем Кадирова. міст. Ага. Питання тут насправді не в тому, що вони хочуть познущатися над недобитими хіпстерами (плювати їм), а ось, який саме Вельзевул (маніакальний психоз) або барабашка (шизоїдний розлад) нашептав, що це допоможе".


Раніше повідомлялося, що чеченцю, який у відеозверненні до президента Росії Володимира Путіна поскаржився на главу республіки Рамзана Кадирова, спалили будинок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?