Через масштабні напади в новорічну ніч в Кельні було скликано кризове засідання
Категорія
Події
Дата публікації

Через масштабні напади в новорічну ніч в Кельні було скликано кризове засідання

Через масштабні напади в новорічну ніч в Кельні було скликано кризове засідання
Джерело:  BBC

Мер Кельна Генрієтта Рекер скликала поліцію для кризових переговорів після того, як близько 80 жінок повідомили про домагання і грабежі з боку п'яних чоловіків у переддень Нового року, повідомляє BBC News.
Масштаб нападів на жінок на центральній залізничній станції міста потряс Німеччину - за повідомленнями, у злочинах брали участь близько 1000 п'яних і агресивних молодих людей, арабської або північно-африканської зовнішності. Начальник поліції міста Вольфганг Альберс назвав це "абсолютно новим виміром злочину".
Напади на жінок також були скоєні в Гамбурзі. Але напади в Кельні - біля головного собору міста - були найсерйознішими і шокуючими, повідомляють німецькі ЗМІ. Поліцейські кажуть, що десятки жінок повідомили про сексуальне насильство та пограбування, подано не менше 60 кримінальних скарг. Більшість зареєстрованих злочинів в поліцію були грабежі, але є побоювання, що багато хто просто не звернувся в поліцію. Серед тих, хто піддався сексуальним домаганням, була волонтер-поліцейський.
Особливо тривожним є те, що напади виглядають організованими - близько 1000 молодих людей приїхали великими групами, здавалося б, з конкретною метою нападу на жінок.
Є також реальні побоювання, що подібне може статися в лютому, коли почнуться карнавальні заходи з 4 по 10 лютого, з сотнями тисяч гуляк на вулицях, як у переддень Нового року. Через натовп в переддень Нового року поліція вела спостереження на площі, але могла не помітити безліч нападів.
Мер міста назвала напади "жахливими" і сказала, що влада не може дозволити подібному беззаконню панувати на площі. Рекер наполягла на тому, що люди не будуть приїжджати в місто, побоюючись нападів.
"Ми не будемо терпіти ці огидні напади на жінок - всі винні мають бути притягнуті до відповідальності", - міністр юстиції Німеччини Хайко Маас написав у своєму мікроблозі в Twitter.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?